RSLH ry | Yhdistys | Tapahtumakalenteri

RSLH - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Tapahtumakalenteri

RSLH toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi tapahtumiimme! Kokoontumispaikkana on Uotilan nuorisotalo (Tuomistontie 1), jos ei toisin mainita.

2019

Kevätkausi

Su 6.1. Tiira-koulutus klo 16:30 ja Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Tarja Pajari kertoo vinkit Tiira-havaintotietokannan käyttöön. Lintuillan kuvaesityksenä Ari Ahtiainen: Linturetkillä aurinkoisessa Andalusiassa. Kahvitarjoilu.

La 26.1. Pihabongaustapahtuma klo 11-13 Seminaarin puutarhalla (Satamakatu 4, Rauma). Yleisö toivotetaan tervetulleeksi tutustumaan lintulaudan vieraisiin yhdistyksen talviruokinnalla. Mehutarjoilu. Muista myös osallistua omalla pihalla tai muulla sopivalla paikalla Pihabongausviikonlopun 26.-27.1. aikana! Lisätietoa ja ohjeet osoitteessa www.pihabongaus.fi

Su 3.2. Lintuilta klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Illan ohjelmana valokuvaaja Altti Salon kuvaesitys otsikolla "Luontokuvia ennen digiä". Kahvitarjoilu.

Su 3.3. Yhdistyksen kevätkokous klo 18 Uotilan nuorisotalolla. Kokouksen jälkeen pääset testaamaan taitosi perinteisessä määrityskisassa ja osallistumaan kutkuttavaan Talvikisan purkuun! Kahvitarjoilu.

Ma 1.4. Pönttöpaja klo 17 alkaen Katulähetyksen Valo-projektin puuverstaalla (Nortamonkatu 11). Tule mukaan talkoisiin rakentamaan pesäkoloja tiaisille ja kirjosiepolle! Mukaan tarvitset vasaran ja kuulosuojaimet. Tarjolla talkoolaisille on pientä purtavaa ja juotavaa. Järjestäjinä RSLH ja SLL Rauman Seutu.

Su 7.4. Peltolintupäivä Kodiksamin kylätalolla (Kodiksamintie 403, Lappi) klo 10. Aluksi kuulemme kiljuhanhitutkija Toni Eskelinin esitelmän aiheesta "Kiljuhanhien matkassa". Kiljuhanhi on Euroopan vähälukuisin hanhilaji, joka on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi ja on Suomessa nykyään täysin satunnainen läpimuuttaja. Sen suojelutoimenpiteet ovat kuitenkin tuottamassa tulosta, ja lajin tulevaisuudesta on esitetty varovaisen positiivisia ennusteita. Esitelmän ja kahvitarjoilun jälkeen lähdemme noin n. klo 11 kimppakyydein Hanhiretkelle Kodiksamin ja Helvetsuon pelloille, jotka sopivien muuttokelien sattuessa suorastaan tulvivat hanhia! Retkellä on säävaraus, mutta pienen sateen vuoksi sitä ei peruta, joten säänmukainen vaatetus päälle. Myös omia eväitä voi ottaa mukaan. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä RSLH ja Ylisenpään kylärinki.

To 25.4. Lintutorni-ilta klo 18-20 Unajanlahden lintutornilla. Keväiset Lintutorni-illat aloitetaan Unajanlahden lintutornilta, ja niitä jatketaan joka torstai klo 18-20 toukokuun loppuun asti. Paikkana vuorottelevat Unajanlahden ja Kauklaistenjärven lintutornit sekä Otajärven Nuuskin lintulava (esteetön). Säävaraus.

To 2.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.

La 4.5. Tornien taisto klo 05-13. Kerää oma joukkue tai tule vierailemaan kisaan osallistuvissa lintutorneissa! RSLH:n yhdistysjoukkueet kisaavat Kauklaistenjärven ja Unajanlahden lintutorneilla, joilla järjestetään klo 10 myös maksuton lintuopastus.

To 9.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Otajärvellä Nuuskin lintulavalla (esteetön) . Säävaraus.

To 16.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Unajanlahden lintutornilla. Säävaraus.

Su 19.5. Kevätretki Isokariin. Toukokuussa teemme päiväretken keväiseen Isokarin majakkasaareen Uudenkaupungin ulkosaaristossa. Lähtö Raumalta kimppakyydein noin klo 5 ja paluu noin klo 18 mennessä. Aikataulu tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Retken hinta 38€/jäsen, 50€/ei-jäsen. Mukaan mahtuu 12 henkilöä. Mukaan omat eväät, saaressa on myös mahdollisuus ostaa lounas. Sitovat ilmoittautumiset 14.4. mennessä Tarjalle, tlpajari( at )gmail.com tai 040 839 5543.

To 23.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Kauklaistenjärven lintutornilla. Säävaraus.

To 30.5. Lintutorni-ilta klo 18-20 Otajärvellä Nuuskin lintulavalla (esteetön). Kevään viimeinen Lintutorni-ilta Otajärven Nuuskissa. Tervetuloa kuulemaan laululintujen konserttia ja seuraamaan pesintöjen edistymistä. Säävaraus.

Pe 7.6. Yölaulajaretki klo 22-00. Kokoontuminen klo 22 Uotilan nuorisotalolla (Tuomistontie 1, Rauma), mistä jatketaan kimppakyydein lähiympäristön yölaulajakohteille. Säävaraus.

La 8. - su 9.6. 24h Kesäralli. Tervetuloa jälleen haastamaan oma lintu- ja paikallistuntemus moottorittomassa ekopinnakisassa. Kisakutsu julkaistaan toukokuun aikana kotisivuilla ja Raumaverkossa. Kisan säännöt ja vanhoja tuloksia löydät täältä.

 

Tästä pääset katsomaan menneitä tapahtumia.
 

www-sivut: Waumedia