RSLH ry | Yhdistys | Ajankohtaista | Kesäkisa 2022

RSLH - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Kesäkisa 2022

Kesäkisa kannustaa linturetkeilemään läpi kesän

Viimevuotinen Juhlakisa saa jatkoa! Järjestämme myös kesällä 2022 Kesäkisan uudella kolmen kisapäivän ja -kunnan konseptilla! Kisan tarkoituksena on lisätä linturetkeilyä leikkimielisen kisailun merkeissä tasapuolisesti ympäri yhdistyksen toimialuetta linnustoltaan hiljaisempien kesäkuukausien aikana. Samalla tulee varmasti tehtyä myös runsaasti atlashavaintoja! Lisätietoja lintuatlaksesta ja atlashavaintojen kirjaamisesta täältä: https://lintuatlas.fi/about/

 Kisan säännöt:

1. Kisa-alueena toimii yhdistyksen toimialue (Rauma, Pyhäranta ja Eurajoki, pl. Luvia sekä kaikki suljetut alueet).

2. Kisa-aika on 1.6.-31.8.2022. Kyseiseltä kisa-ajalta jokainen joukkue valitsee jokaiselta kuukaudelta (kesäkuu, heinäkuu, elokuu) yhden päivän (esim. 15.6., 8.7. ja 28.8.) kisapäiväkseen. Kisapäivät saa päättää vapaasti kisa-ajan kuluessa.

3. Joukkue valitsee jokaiselle kisapäivälle eri kunnan, jossa se aikoo kyseisenä päivänä retkeillä (esim. 15.6. Pyhäranta, 8.7. Rauma ja 28.8. Eurajoki).

4. Kisan perusideana on valittuina päivämäärinä retkeillä valitussa kunnassa 12 tunnin ajan ja havaita mahdollisimman monta lintulajia kyseisinä ajanjaksoina.

5. Jokainen joukkue ilmoittaa kuukauden lajimääränsä ja havaitsemansa lajit sekä käyttämänsä kisapäivän ja aikavälin (esim.*lajilista*, 48 lajia, 15.6. klo 04.00-16.00) viimeistään seuraavan kuukauden 2. päivänä osoitteeseen wallin(at)dnainternet.net, minkä jälkeen kisatoimikunta päivittää reaaliaikaisen tulostilanteen yhdistyksen nettisivuille Kisat-välilehden alle.

6. Havainnoiksi hyväksytään näkö- ja kuulohavainnot. Havaittu lintu voi olla kisa-alueen ulkopuolella, mutta havainnoijan pitää olla kisa-alueella havaintoa tehdessä. Jokaiselta kisapäivältä lasketaan vain ne lajit, jotka on havaittu valitun kunnan rajojen sisältä.

7. Kisa-alueita saa tiedustella etukäteen - ns. pohjustus on jopa suotavaa, jotta retkeily ei rajoitu vain itse kisapäiviin.

8. Pisteen saa jokaisesta lajista jokaisessa kunnassa - näin esim. talitiaisesta voi saada kolme pistettä. Joukkue ilmoittaa vähintään kaikki harvinaisemmat lajit Tiiraan viimeistään kisapäivää seuraavana päivänä salaamattomana (pl. automaattisesti salattavat lajit).

9. Eri kuukausien pisteet lasketaan kuukauden vaihtuessa yhteen ja tulostilanne päivittyy kotisivuille Kisat-välilehdelle. Lopputulos ilmoitetaan syyskuun lintuillassa, tai vaihtoehtoisesti kotisivuilla 2.9. kun ylläpito on saanut lajilistat kaikilta joukkueilta.

10. Joukkueen koko voi olla 1-6 henkeä. Yli 50% joukkueen jäsenistä tulee havaita laji, jotta se hyväksytään joukkueen lajilistalle.

Ilmoittaudu kisaan allekirjoittaneelle viimeistään päivää ennen joukkueesi ensimmäistä kisapäivää joko sähköpostilla wallin(at)dnainternet.net tai 040 505 8222. Kerro ilmoittautumisviestissäsi joukkueen nimi ja jäsenet.

Juha Wallin
kisatoimikunnan jäsen
 

www-sivut: Waumedia