RSLH ry | Yhdistys | Ajankohtaista | Talvikisa 2018-19

RSLH - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Talvikisa 2018-19

RSLH:n vuotuinen Talvikisa pärähtää käyntiin lauantaina 1.12. Kisaa on nykymuodossaan järjestetty vuodesta 2005 lähtien. Kisa-aika on 1.12.2018-28.2.2019, ja kaikki kulkuneuvot ovat sallittuja (pl. vene Olkiluodon venesataman laituripaikoilta, ks. tarkemmat säännöt). Alueena toimii jälleen RSLH:n toimialue eli Rauma, Pyhäranta ja Eurajoki (pl. Luvia ja suljetut alueet!). Kisan tarkoituksena on pitää yllä mielenkiintoa linturetkeilyä kohtaan vuodenaikana, jolloin lintuja on perinteisesti maastossa melko vähän. Kisalajit kerätään nettisivuilta löytyvälle lomakkeelle, ja purkutilaisuus pidetään maaliskuun Lintuillan yhteydessä su 3.3.2019.
 
Viime talvena kisaan osallistui kahdeksan kilpailijaa, ja voittotulos oli hurjat 95 lajia. Osallistuakseen kisaan ei kuitenkaan tarvitse olla mikään "huippuharrastaja", vaan kisaan kannattaa osallistua vaikka omaksi ilokseen ja käyttää sitä lisäkannustimena talviretkeilyyn! Yhteensä Talvikisan aikana havaittiin viime talvena 104 lintulajia, ja joukkoon mahtui muun muassa sellaisia yllätyksiä kuin tunturikiuru, metsähanhi ja taviokuurna. Kisan aikana on siis mahdollista löytää monenlaisia lajeja, jopa edellistalvena havaittu grönlanninlokki ja sitä edellisen talven jalohaikara ovat mahdollisia!
 
Kisan säännöt ovat samat kuin viime vuonna, löydät ne kotisivujemme Kisat-alaosiosta. Kisaan ei ole ennakkoilmoittautumista, riittää kun pääsee paikalle purkutilaisuuteen.
 
Jo perinteeksi muodostunut Itsenäisyyspäivän kisa 6.12. kisataan myös tänäkin vuonna. Kisa käydään rallimaisena eli kisa aika on klo 8-16, liikkumistapa vapaa ja purkutilaisuus pidetään Uotilan Sinisellä koululla klo 17. Kisa-alue on sama kuin Talvikisassa, jossa voi myös hyödyntää IP-kisan tuloksia.
 
Lisätietoja molemmista kisoista löydät Kisat-alaosiosta.
 
Tervetuloa kisailemaan!
 
Kisatoimikunta
 
alt 
 Kuva: Hannes Halminen
 
 

www-sivut: Waumedia