RSLH ry | Yhdistys | Ajankohtaista | Kodiksamin peltolintupäivä ja hanhiretki 8.4.

RSLH - Rauman Seudun Lintuharrastajat ry

Kodiksamin peltolintupäivä ja hanhiretki 8.4.

Kodiksamissa järjestetään su 8.4. peltolintupäivä Rauman Seudun Lintuharrastajien ja Ylisenpään kyläringin yhteistyönä. Päivä aloitetaan klo 10 Kodiksamin kylätalolla (Kodiksamintie 403, Lappi), jossa Eerik Lehtimäki kertoo kuvaesityksen keinoin kevään peltolinnuista - sekä pesivistä että muuttavista. Esityksen jälkeen kylärinki tarjoaa kaikille kahvit ja Hannes Halminen kertoo lyhyesti Kodiksamin ja Helvetsuon peltojen kevätlinnustosta ja pohjustaa seuraavana vuorossa olevaa hanhiretkeä.

Noin klo 11 lähdetään (tarvittaessa kimppakyydeillä) muutaman kilometrin päässä avautuville Helvetsuon ja Kodiksamin peltoaukeille Hannes Halmisen ja Miikka Lappalaisen opastamina. Retki on samalla myös RSLH:n vuotuinen hanhiretki. Retkellä tarkkaillaan Rauman seudun sisämaan parhaiden peltoaukeiden linnustoa, sekä jo pesimään asettuneita että muutolla levähtäviä lajeja aina kiuruista ja hiirihaukoista hanhiin ja mahdollisiin harvinaisuuksiin saakka.

Retki kestää lintujen määrästä ja säästä riippuen tunnista reiluun kahteen tuntiin. Retkellä kannattaa olla päällä säänmukainen vaatetus, sillä retki toteutetaan hiukan huonommallakin kelillä. Erityisen huonolla kelillä retkelle ei kuitenkaan lähdetä. Kannattaa ottaa hiukan omaakin evästä mukaan, sillä vaikka kylätalolla onkin myös purtavaa tarjolla, saattaa linturetkellä helposti iskeä nälkä.

 

www-sivut: Waumedia